Seks gode bøker jeg leste i 2021

Bok på nordnorsk strand

Brorskapet av Anne Bitsch

Gutter mot verden er en NRK-serie om «menn som står utenfor fellesskapet». Heller enn å se den, bør du lese Brorskapet av Anne Bitsch. Den handler om barnet Benjamin Hermansen og nynazistene som drepte ham.

Jeg vil våkne til verden av Karoline Brændjord

DIKT?? Noe om at hvis man anerkjenner det som har skjedd, kan man bruke det som et springbrett til eller fundament for livet? Ikke som jord til å levende begrave seg selv i?

No One Is Talking About This av Patricia Lockwood

Plottblotter! I denne lille romanen heter internett The Portal og er en dør inn til en strøm av løsrevne setninger og inntrykk. Jeg tror boka handler om hvilke organer, rammer, verktøy og hjelpemidler vi tar inn verden med, og hvordan verden ser ut som resultat av det. Ble tatt helt på senga av skiftet i fortellinga. Gråter ikke så ofte av bøker, men gråt av denne her.

The Devil Finds Work av James Baldwin

Et langt essay utgitt i 1976, om svarthet og hvithet i og rundt alles favoritt: amerikansk film.

I, nevertheless, was the eldest, a responsibility I did not intend to fail, and my first conscious calculation as to how to go about defeating the world’s intentions for me and mine began on that Saturday afternoon in what we called the movies, but which was actually my first entrance into the cinema of my mind.

The Devil Finds Work, One: Congo Square

How to Do Nothing: Resisting the Attention Economy av Jenny Odell

Det er ikke det at Ekko av Lena Lindgren ikke var bra, det er bare det at «å hvile i våre ulikheter» (slem og feilaktig parafrasering!) ikke løser noe som helst.

Wuthering Heights av Emily Brontë

Forrige gang jeg leste denne var jeg fjorten år gammel. Etter å ha gjenlest den som 31-åring, skjønner jeg litt mer av hvorfor jeg har blitt som jeg har blitt. Fy faen, så creepy.

Hilsen Siri
@sirivil
sirivilberg@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.